BREI-moeder Judith

15
mrt

#Het leven van een brei-moeder, steek van de week 8

1 rechts, 2 links

Na mijn avontuur tussen de dreuzels van vorige week, mocht ik deze week op pad voor een meet&greet&brainstorm-sessie met Team KNIT&KNOT. Gek, hoe een week en een andere groep mensen zo’n ander gevoel mee kan geven. Natuurlijk was ik best geïnspireerd vorige week, daar was goed voor gezorgd. Maar nu, door het uitwisselen van ideeën met ‘mijn’ soort mensen, nu ging ik ondanks de onverwachte kou met een warm gevoel naar huis.

Ondanks spoorstoringen en afgesloten bushaltes was ik net op tijd thuis om Dreumes in-één-stuk-en-zonder-bulten naar haar dutje te helpen. Tijdens mijn afwezigheid (niet dat mijn aanwezigheid iets uithaalt) was ze lekker bezig geweest om BREIoma een aantal spreekwoordelijke hartverzakkingen te geven, had ze vrolijk de boekenkast en potplanten leeggehaald, heur haarspeldjes elvendertig keer uitgehaald en weer ingedaan en ander ongein uitgehaald waar je als Dreumes een ontzettend leuke ochtend van krijgt.

Niet doorvertellen, maar eigenlijk ben ik stikjaloers op de Dreumes. Niet dat ik nou weer in de luiers wil (die tijd komt vermoedelijk wel weer) maar die kleine meid doet gewoon wat ze wil. Ze wordt niet gehinderd door enige twijfel aan het eigen kunnen, gegrepen door een beklemmend gevoel (wat heb ik nu weer fout gedaan?) bij ieder onverwacht telefoontje of tegengehouden door het idee dat een ander het vast beter kan. Zoals haar moeder.

Daarom zijn dit soort momenten zo belangrijk. Zoek je eigen team (eens wat vaker) op en laat je niet gek maken. Jouw pad is het juiste (loop vooral niet achter mij aan, ik kies nog wel eens een omweg) en vier het leven met of zonder clownsneus in je pennenbakje.

Deze week daarom de vlaggetjessteek!

Een combinatie van rechte en averechte steken, en die ken je dus al lang!

In het patroon staan nog steeds nupps, dus vergeet je haaknaald niet.

         STEEK VAN DE WEEK 8

Instructies bij patroon:
Garen: een restje waar je blij van wordt.
Let op, ons lapje is een beetje groter geworden, dus je hebt nu iets meer garen nodig!
Breinaald: 1 maatje groter dan aanbevolen op het label van het garen.
Zet 40 steken op.
Herhaal rijen 1-2 8 keer (boordsteek).
Herhaal rijen 3-8 2 keer (vlaggetjessteek).

Brei rij 9-28 (kantpatroon, kabelpatroon, reizende steek en de nupp
).
Herhaal rijen 29-30 8 keer (gedraaide boordsteek).
Afkanten.