BREI-moeder Judith

8
mrt

#Het leven van een brei-moeder, steek van de week 7

 

1 rechts, 2 links

Als BREImoeder heb ik af en toe te maken met verplichtingen. Zo bevond ik mij op een doodgewone maandagmorgen in het lokale theater voor een Dag Vol Inspiratie (en Netwerken!) samen met enkele honderden anderen met dezelfde verplichtingen. De enorme sjaal om mijn nek was echter het enige zichtbare breiwerk, en dus hield ik mijn ‘SPINSPIRATIE!’ gewoon lekker aan de binnenkant van mijn hoofd en mijn meegebrachte breiwerk tegen de verveling in de tas.

De vrolijke ober die mij een VIP (‘wat leuk’, dacht ik, ‘zou hij dit ook lezen?’) thee aanbood bleek de eerste spreker te zijn die ons vertelde het leven positief en een beetje gek te benaderen. Nu ben ik niet direct van plan om een clownsneus in de auto te leggen, maar dat het loslaten van (voor-)oordelen je eigen leven alleen maar makkelijker maakt, daar wil ik wel in meegaan.

Als je wel eens vaker dit soort dagen meemaakt herken je al snel het patroon (ha!). Na een lollige opening (de stemming zit er goed in en de eerste handjes zijn geschud) volgen een aantal workshops en een leerzame afsluiting van de dag. Erik Scherder (bekend van teevee) vertelde vrolijk over tegenslag, de hersenen en dat het goed is om soms eens lekker door je weerstand heen te gaan.

Er is in het breien geen enkele steek waartegen ik zoveel weerstand heb meegemaakt als de nop. In de Ariadne van weleer als druif in trossen heen-en-weer of zoals ik later leerde als Estlandse nupp.

Brei 1 recht, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag en 1 recht in dezelfde steek zonder hem tussendoor af te halen. Brei in de teruggaande naald de 7 gemaakte steken averecht samen.

‘Men’ adviseert deze te breien in dun garen met puntige breinaalden. Was je dat niet van plan? Gebruik dan een dunne sokkennaald of zelfs een HAAKNAALD (jawel, echt) om die 7 steken samen te breien. Ook dat maakt het leven een stuk eenvoudiger.

         STEEK VAN DE WEEK 7

Instructies bij patroon:
Garen: een restje waar je blij van wordt.
Let op, ons lapje is een beetje groter geworden, dus je hebt nu iets meer garen nodig!
Breinaald: 1 maatje groter dan aanbevolen op het label van het garen.
Zet 35 steken op.
Herhaal rijen 1-2 10 keer (boordsteek).

Brei rij 3-22 (kantpatroon, kabelpatroon, reizende steek de nupp
).
Herhaal rijen 23-24 10 keer (gedraaide boordsteek).
Afkanten.