Tilingo-Nepra

Standnummer 061

Tilingo-Nepra

Wij zijn een Fair trade gecertificeerd bedrijf, die al 22 jaar handelt met bedrijfjes in ontwikkelingslanden, die een afstand tot de wereldmarkt hebben.

Op KNIT&KNOT SummerSpecial verkopen we wol en vilt uit Nepal, gekaarde vilt wol en vilt producten. Niet van wol, maar van mooie katoen én uitstekend passend binnen het SummerSpecial thema, passen deze twee producten uit Ghana: The Slow Cooking Bag, ideaal voor een picknick met warme gerechten. En de vrolijke zomerse, met de hand gemaakte waaiers, die zeker uitkomst bieden als het echt té warm in de Koepelhal wordt.

De Slow Cooking Bag, is een initiatief van -en wordt gemaakt door- de medewerkers van Stichting Adwuma Ye, een project in Tamale, Ghana. Deze “hooikist” in een modern Afrikaans jasje, is langzaam maar zeker de Ghanese markt aan het veroveren. Deze Slow Cooking Bag past ook prima in de westerse keuken. Het is de ecologische en praktische oplossing voor het langzaam stoven ( 3-5 uur) van een gerecht en is daarbij ook nog eens energie sparend.

De zak is gemaakt van kleurrijke katoenen stoffen en is niet alleen een lust voor het oog, maar op veel punten een prima investering: je bespaart brandstof, water, tijd en bovendien: vitaminen blijven veel meer behouden. Goed voor het milieu, goed voor jezelf! U kunt de cooking bag aan beide kanten gebruiken. De Large cooking bag is geschikt voor pannen met een maximale diameter van ca 30 cm en een hoogte van 20 cm. Voor wat kleinere pannen adviseren wij het type Medium te nemen. Het isolatiemateriaal is natuurlijke kapok die in Ghana geoogst wordt.

Met de aanschaf van deze producten steun je het werk van Stichting Adwuma YE, een ANBI instelling

Vergeet zeker niet ook een bezoek te brengen aan onze andere stand, daar vragen wij  aandacht voor Bertha en haar baby’s. Een heel bijzonder sponsorproject over Bertha’s Babykliniek, waar we u graag alles over vertellen. Lees verder bij Bertha’s Babykliniek.